Светослав Кантарджиев от Ню Медия Груп ни срещна с Генадий Зайцев

Ако попитате руският генерал-майор Генадий Зайцев, ветеран в борбата с тероризма и дългогодишен ръководител на руската елитна спецгрупа “Алфа”, спецподразделенията на коя страна действат най-професионално, със сигурност няма да ви отговори руските. Не само защото

IMG_0002Ако попитате руският генерал-майор Генадий Зайцев, ветеран в борбата с тероризма и дългогодишен ръководител на руската елитна спецгрупа “Алфа”, спецподразделенията на коя страна действат най-професионално, със сигурност няма да ви отговори руските. Не само защото носи дипломатичността в себе си, а и защото е имал възможност да я развива в дългите си години начело на една от най-прочутите спецчасти в света – легендата “Алфа” и при многобройните си и тежки преговори с терористи, когато в неговите ръце и в ръцете на смелите момчета от „Алфа” са били животът и здравето на много заложници. Със сигурност обаче ще ви каже, че по строгите критерии, по които се подбират бойците в групата, по своя професионализъм и подготовка, по своя опит, граден с години, бойците на руската елитна група “Алфа” по нищо не отстъпват на известните по цял свят с професионализма и смелостта си спецчасти на Израел, както и на бойната спецгрупа на Великобритания SAS – най-старото антитерористично подразделение в света, създадено по време на Втората световна война. За блестящите спецоперации на Алфа, за 30-годишната история на групата, белязана с много героизъм и дала свидни жертви от редиците си, за това, как от един малък в началото отряд днес “Алфа” е една от най-професионалните в света спецгрупи за борба с тероризма разказва Генадий Зайцев на страниците на своята книга “СПЕЦНАЗ АЛФА: Моят живот” – спомени на един забележителен човек, стоял 14 години начело на групата. От началото на февруари книгата е по щандовете на българските книжарници благодарение на издателството на Светослав Кантарджиев – Ню медиа груп – за една наистина специална среща с българския читател.

Google+ Comments

3 thoughts on “Светослав Кантарджиев от Ню Медия Груп ни срещна с Генадий Зайцев

  1. И на мен много ми допадна книгата, има много какво да се научи от нея за тактиките на спецчастите от нея, а и историите са достойни за сценарий на филм! Браво на Светослав Кантарджиев, че я е публикувал на български.

  2. Наскоро гледах филм за генерала по National Geographic и страхотно много ми допадна! Респектира адски тоя човек, което е осезаемо и от снимката, де 🙂
    Книгата не съм я чел, не знаех, че на българския пазар се предлага нещо за него, честно казано, но възнамерявам да проверя дали и тя е толкова интригуваща, както лентата, в най-скоро време.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *