Другото АЗ

Колко от Вас имат друго „АЗ”, без представителите на зодия близнаци…шегувам се разбира се. Та, това е във всеки един от нас. Няма начин да не е така, защото човек в ежедневието си контактува с

Колко от Вас имат друго „АЗ”, без представителите на зодия близнаци…шегувам се разбира се. Та, това е във всеки един от нас. Няма начин да не е така, защото човек в ежедневието си контактува с много личности и малко или много се стреми да поддържа едно комуникативно ниво с всеки индивидуално. Като казвам другото „АЗ”, това в никакъв случай не трябва да Ви навява на мисълта за двулично отношение или лицемерно поведение. Най-кратко казано това е съобразяване с участник в съответен диалог. Съображенията идват от гледна точка на характера и нагласата към другия.

Друг фактор е йерархията в обществото или на работното място. Все пак е трудно да се държиш с прекия си ръководител по начин, по който се държиш с колегата на отсрещното бюро. Съображенията, които притежаваме, погледнати от друг ъгъл на поведение са до голяма степен резултат на възпитанието, което сме получили.

Съобразителността е един от компонентите на това поведение. Пример за това може да си дадете сами, когато забележите поведението си в домашна обстановка и същото в публичната среда, когато се храните у дома и в ресторант и куп други сравнения, които са доказателство. Лично за себе си искам да споделя, че се възхищавам на съобразителните личности, които знаят как да постъпят по най-правилният начин в определена ситуация. Поведението, което аз наричам другото „АЗ”, без да влагам лоши помисли, е тази форма на поведение, която ние избираме според конкретната ситуация.

Google+ Comments