„Левски“ на 109 – как феновете и Мило Борисов помагат за „синята“ кауза

Здравейте, приятели! Има ли сред вас привърженици на „Левски“? Ако да, то значи също като мен очаквате с нетърпение 24 май, защото освен един от големите ни национални празници, ще отбележим и 109-ата годишнина от

Здравейте, приятели! Има ли сред вас привърженици на „Левски“? Ако да, то значи също като мен очаквате с нетърпение 24 май, защото освен един от големите ни национални празници, ще отбележим и 109-ата годишнина от създаването на любимия отбор. Събитието ще бъде белязано от редица мероприятия, сред които поднасяне на венци и цветя, както и среща на феновете с четирима от най-популярните имена в отбора – Хосе Кордоба, Билал Бари, Пламен Андреев и Патрик-Габриел Галчев.

За честването от ръководството на клуба пуснаха в продажба и виртуални билети под надслов „109 години кауза, идея, начин на живот!“. Всички желаещи могат да закупят колекционерските талони от официалния магазин на „ПФК Левски“ на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“, както и в цялата мрежа на Eventim. Билетите са без ограничение, като са предвидени да покрият целия капацитет, с който разполага стадионът на „сините“. Цената им е от символичните 10 лева, като събраната сума ще бъде използвана изцяло за нуждите на клуба.

Знаете, че през последните няколко години „Левски“ преминава през много препятствия, сред които и финансова криза. Затова тази поредна инициатива е един от начините, ние привържениците, също да дадем своя принос за спасяването на клуба, а и да бъдем приобщени към каузата. Защото през всичките тези години „Левски“ успя да се съхрани, благодарение на съмишлениците си, които вярват в „синята идея“. Към тях включвам ръководството, играчите, феновете и спонсорите. Според възможностите си някои се включват финансово, някои морално, а има хора, които допринасят и с двете. Пример за такъв човек е предприемачът Мило Борисов.

Сигурно в негово лице повечето от вас разпознават една от най-изявените фигури в хазартната индустрия. Знаете ли обаче, че посредством компанията си Телематик Интерактив България АД, той стана генерален спонсор на „Левски“ чрез бранда Palms Bet, а сред основните му приоритети е да подпомага развитието на българския спорт? И точно върху това искам да акцентирам. В медийното пространството има достатъчно информация по темата, но аз ще откроя някои акценти относно тима, които ме накараха да повярвам, че Мило Борисов продължава идеята на Апостола, че дела трябват, а не думи. Защото делата дойдоха, а резултатите са вече факт.

Един от тях беше триумфът на „Левски“ в Купата на България, както и новите попълнения, които имат желание да върнат славата на тима. Разбира се, за да продължават да се развиват събитията в правилната посока, са нужни средства, затова няма как да не започна с финансовата част.
Както вече споменах, затрудненото положение на клуба почти изцяло е повлияно от липсата на достатъчно средства. Преp 2021 обаче, „бялата лястовица“ долетя за „Левски“ със сключването на спонсорски договор с Palms Bet. Планираната инвестиция за близките 5 години възлиза на над 20 млн. лева.

Мен като привърженик пък ме спечели поставянето на осветление през изминалата година пред паметника на Гунди. Всеки, който в началото на месеца беше дошъл на това свято за левскарите място, за да почете годишнината от рождението на футболиста, се радваше на придобивката.
Друго нещо, което ми направи добро впечатление, беше, че по предложение на Мило Борисов логото на Palms Bet отсъства от фланелките на играчите и е заменено от надпис „Левски е вечен“ – още една благотворителна кауза, целяща подкрепа към тима и към която също се включих. Palms Bet преостъпи рекламното място на гърдите и за автографа на Гунди тази пролет, в чест на 80-годишнината от рождението на Георги Аспарухов.

А че бизнесменът подкрепя и развива благотворителност във всички форми, свидетелства и реализираният от него футболен мач в подкрепа на наводнените карловски села преди време. Но за това ще ви разкажа в друг пост.

А сега нека отново се обединим около любовта към „Левски“ и заедно отбележим 109 години кауза, идея и начин на живот. Защото отборът ще бъде вечен, благодарение на нас, феновете, и хора като Мило Борисов.

Google+ Comments