Мъжете и техните прикрити слабости

Никой от нас, мъжете, не иска да си признава, че има моменти на слабост, особено пред други мъже. Но те са също толкова предпазливи и нежелаещи да признаят, че са слаби. Може би даже водим

weaknessesНикой от нас, мъжете, не иска да си признава, че има моменти на слабост, особено пред други мъже. Но те са също толкова предпазливи и нежелаещи да признаят, че са слаби. Може би даже водим скрита борба на ниво кой ще се прикрие по-умело.

Но защо прикриваме слабостите си? Защото открай време сме били научени, че те са нещо лошо, което ни дърпа назад и ни прави по-уязвими на ударите на живота. И какво от това! Тук няма нищо срамно, защото всеки си има слабости. Ако погледнем на нещата от друг ъгъл ще стигнем до заключението, че признавайки слабостите си пред себе си, може да ни помогне да извлечем сила от тях. Какво имам предвид? Ами вместо да се страхуваме от тях и да ги крием колкото се може по-дълбоко, защо просто не ги приемем като нещо, което е част от нас, нещо несрамно? И вместо да фокусираме силите си върху това как по-добре да се прикрием, нека се насочим към хубавите неща в живота ни.

Успехът се гради не само на това, на което ти сам си способен, но и на намесата на външни сили. Понякога е просто въпрос на късмет. Досега съм имал шанса да работя с велики имена в сферата на бизнеса, от които съм имал възможността да науча много. До себе си имам и жена, която ме подкрепя във всяко мое начинание. Да не говорим за приятелите ми, които са готови да ми дадат градивна критика, когато споделям идеи и мисли. Ето това имам предвид под насочване на вниманието в положителна посока.

Google+ Comments