Обърнете внимание на визуалното съдържание

Съдържанието се създава, за да бъде четено, споделяно и харесвано. За целта то трябва да е представено така, че да оказва въздействие. Не е тайна, че визуалното съдържание се справя най-добре с тази роля, затова

Съдържанието се създава, за да бъде четено, споделяно и харесвано. За целта то трябва да е представено така, че да оказва въздействие. Не е тайна, че визуалното съдържание се справя най-добре с тази роля, затова и днес ще му обърнем специално внимание.

using-visual-content-enhance-b2bЧаст от визуалното съдържание са изображенията, инфографиките, видеата, диаграмите. През 2014 г. Buzzsumo изследват 100 милиона статии и стигат до следното заключение: най-споделяни са тези от тях, които имат по едно изображение на всеки 75-100 думи. Що се отнася до Туитър, то постове с изображение и кратко описание към него е 78% по-вероятно да бъдат споделени. Фейсбук постове с изображение пък получават 70% повече споделения, отколкото тези без.

Когато създавате само текстово съдържание, е доста вероятно някой някога вече да е писал за това. Ето защо, за да се отличите, е добре да използвате визуалното съдържание като допълнителен актив и нещо, с което за изпъкнете. То е начин да контролирате съобщението, което изпращате, по креативен начин. Помислете малко върху това – всеки пост в блог, туитър или фейсбук изглежда по идентичен начин. Ако няма нещо, което да привлече вниманието мигновено, той може да си остане непрочетен и да се изгуби незабелязано между всичкото останало съдържание, което се появява в Интернет всеки ден.

Има хора, които биха предпочели да изгледат филм по книга, вместо да прочетат самата книга, защото по този начин по-бързо и лесно възприемат информация. Може да приложим тази логика и към видеата. Много от вас биха предпочели да изгледат едно образователно видео, отколкото да прочетат дълга статия на същата тема. То е хем по-занимателно, хем и по-въздействащо от някакъв текст.

В написаното дотук има много логика, просто се замислете вие как реагирате във всички тези ситуации и ще се убедите сами.

Google+ Comments