Предложения за лятна почивка

Така дългоочакваното топло време най-сетне е при нас и е време да планираме лятната си отпуска. Тази година съм на вълна чуждестранни дестинации да разнообразя малко познатото българско Черноморие. Преди да отида някъде обичам да

summer-destinationsТака дългоочакваното топло време най-сетне е при нас и е време да планираме лятната си отпуска. Тази година съм на вълна чуждестранни дестинации да разнообразя малко познатото българско Черноморие. Преди да отида някъде обичам да проучвам въпроса както в интернет, така и сред познати, за да съм сигурен, че почивката ми ще бъде ползотворна. Ето го и резултата 🙂

Ако се отправим на северозапад оттук и стигнем до Хърватия, може добре да се устроим в Baska Voda, разположена на Адриатическо море в областта Далмация. Хубавото е, че там ще получите две в едно – и море, и планина. От едната страна ще са сините води на морето и мекият пясък, от другата – планината Биоково.

Валенсия е третият по-големина испански град, които не само че е привлича хиляди туристи, но е и гъсто населен. Градските плажове съм чувал, че са доста чисти, въпреки големия наплив от хора, които ги посещават. Тук може да се потопите в духа на тропическа Испания, да похапнете една от най-вкусните паели в страната и да се топнете едно хубаво във водите на Средиземно море.

Как ви звучи Френската ривиера? А Сен Тропе? Тази дестинация привлича по-заможните туристи през лятото, а и доста знаменитости я посещават честичко. Плажната ивица в Сен Тропе е дълга 5 километра, има частни и публични плажове и е осеяна с разнообразни атракции. Набелязъл съм го града, но ще го запазя за по-далечното бъдеще, когато натрупам достатъчно капитал и мога истински да се насладя на почивка там.

Засега съм изнамерил тези интересни дестинации, още не съм се спрял на някоя, продължавам да ровя.

Google+ Comments