Мъжете и жените в туитър

Туитър е онази социална мрежа, при която 140 символа са напълно достатъчни, за да изразиш мислите си. Те повече и не ти и трябват. Хаштаговете са онези думички, пред които има # без разстояние. Те

twitter-woman-manТуитър е онази социална мрежа, при която 140 символа са напълно достатъчни, за да изразиш мислите си. Те повече и не ти и трябват. Хаштаговете са онези думички, пред които има # без разстояние. Те служат да наблегнем на нещо, да го откроим и изглежда могат да ни разкрият много за поведението на жените и мъжете в twitter.

Ако условно хаштаговете в туитър се разделят на експресивни и традиционни, то първите ще са по-използвани от жени, а вторите – от мъже. Експресивните тагове могат да включват изразяване на чувства, споделяне на шеги или с две думи неща, в които се влага емоция. Традиционните са свързани с имена на хора, места предмети и събития, който се хаштагват и е по-вероятно да бъдат търсени. Например, ако жена пише туит за това колко хубаво ухае едно цвете, тя ще сложи като лично отношение хаштага #ах, а не #цвете, където би го сложил мъж, ако въобще би писал на тази тема. Това показват проучванията.

Съгласете се, че ако търсите нещо, бихте го търсили по име, а не по емоцията, която предизвиква. Ето защо и туитовете от мъже са по-лесно откриваеми – те просто слагат хаштаг на по-общи думи. Вероятността повече хора да видят тези туитове е по-голяма, което значи, че и по-често се ретуитват.

Не е тайна, че жените са по-емоционални от мъжете и това си личи в туитовете им, но не само. Друго проучване пък разкрива, че повечето жени пишат блогове от типа на личен дневник, а мъжете постват по-информативно съдържание. Няма как да не се съглася с казаното 🙂

Google+ Comments