Цветан Василев отпускал през КТБ несъбираеми дългове

Малко са ни на държавицата изглежда  всичките сътресения в политиката – очакват ни оставка и предсрочни избори – та да ни трябват и такива сериозни финансови сътресения, каквито грозят КТБ покрай назряващия скандал с председателя

zx620y348_1772369Малко са ни на държавицата изглежда  всичките сътресения в политиката – очакват ни оставка и предсрочни избори – та да ни трябват и такива сериозни финансови сътресения, каквито грозят КТБ покрай назряващия скандал с председателя на Надзорния й съвет – Цветан Василев.  Банкерът, оказва се, не се е ограничавал само до работата в банката си, но е заработвал и някой „допълнителен“ лев отстрани. Или поне така изглежда всичко към момента.

Медийните разследвания сочат, че Василев, възползвайки се от положението си в банката, е отпускал несъбираеми кредити към фирми, които дори не са отчели дейност, и най-вероятно нямат възможността да върнат огромните суми, за които става дума – всички над 30млн. лв.

Въпросните фирми са обвити в мистерия, защото нямат служители, регистрирани са на сходни адреси, не са подавали отчети.  А общата, подадена към тях сума е няколко стотин милиона лева – пари, с които могат да се построят няколко напълно функционални завода. Тепърва ще се изяснява къде са отишли тези пари и за какво изобщо са били предназначени.

По-голямата опасност сега обаче грози хората, които са оставили депозити в Корпоративна търговска банка. При положение, че тя е отпуснала  суми по кредити, по-големи от общия й капитал, дали ще успее да се справи с една вълна от вложители, които искат да си изтеглят парите от там?

Научих за всичко това от в. Капитал, те са захапали здраво тази тема и доколкото ги познавам, няма да я пуснат. Не съм толкова сигурен обаче за прокурорите, които ще започнат работа по случая…

Google+ Comments