Съветите на милиардера

Съвети – често ги получаваме със или без запитване, но дали се вслушваме в тях? Колкото и да ни е трудно да повярваме, понякога гледната точка на някого другиго е полезна за нашето развитие. А

Съвети – често ги получаваме със или без запитване, но дали се вслушваме в тях? Колкото и да ни е трудно да повярваме, понякога гледната точка на някого другиго е полезна за нашето развитие. А когато говорим за човек, който е един от най-богатите, то тогава може би ще ги вземем предвид. В следващите редове ще имате възможността да прочетете четири от съветите на Илон Мъск, които той отправя особено към младото поколение.

Трябва да уточня, че това не са само постулати за успех в кариерата и бизнеса, а за мен са основополагащи в човешките взаимоотношения. Аз се припознах в тях и затова искам да ги споделя с вас в блога си.

Започвам от първият, който гласи, че човек трябва да бъде полезен. Това не е само вътрешно усещане, но е и свързано с възможността да помогнеш на цялото човечество. Разбира се, не като супермен. Важно е да живеете живота си в стремеж към помощ.

Вторият съвет на Мъск е свързани с намаляване на консуматорството. Идеята му тук е да се научим да даваме повече, отколкото да взимаме. В този случай може да разгледате тезата от гледна точка на предмети, както и от тази на споделяне на опит, чувства и мисли.

Като трети фиксирам съвета за насърчаване на четеното на книги. Мъск не веднъж е споделя, че пътят към успеха, към лидерството и опознаването минава през четенето на различна литература. Тя трябва да е всевъзможни и да не обхваща само интересите. По този начин се гарантира разширяване на кръгозора.

И накрая е любимият ми съвет от Илон Мъск – комуникацията. Милиардерът насърчава към общуване с хората. Колкото по разнородни са те по години, опит и мисъл, толкова по-добре. По този начин не само се изграждат лидерски умения, но и общуването спомага за създаване на цялостна картина за света и неговите възможности

Google+ Comments