Прословутата зона на комфорт

Всички сме чували, че когато излезем от прословутата си зона на комфорт, нещата ще започнат да се случват. Дотук добре, звучи много вдъхновяващо, мотивиращо и т.н. Самият факт, че сте решили да действате и да

Всички сме чували, че когато излезем от прословутата си зона на комфорт, нещата ще започнат да се случват. Дотук добре, звучи много вдъхновяващо, мотивиращо и т.н. Самият факт, че сте решили да действате и да излезете от коловоза обаче не е достатъчен. Трябва и да направите първата крачка, не само да си мислите за нея. Прав ли съм?

Comfort-ZoneБил съм в положение, в което в главата си планирам следващите си ходове и понеже те са по-рисковани от тези, които по принцип предприемам, все отлагам и отлагам. Признавам си, че тук се намесва чувството за страх от неизвестното, намиращо се от другата страна на завесата. Aко не я дръпнеш обаче, никога няма да разбереш.

Да излезеш от зоната си на комфорт се изисква голяма доза смелост. Не е толкова просто, колкото звучи – просто отваряш една нова врата и толкова. То е едно мислене, преосмисляне, превъртане на възможни варианти. Изтощаващо е за мозъка. Много по-лесно е да тежиш на мястото, на което си сега и въобще да не мислиш за промени извън комфортната зона.

Ако трябва да съм честен, желанието ти за нещо ново и по-различно ще те застигне, колкото и да се опитваш да го потушиш и да се самоубеждаваш, че там, където си, ти е добре. В началото ще започнеш да усещаш някаква липса, без да знаеш за какво точно се отнася. С времето започваш да осъзнаваш какво точно ти липсва и няма да намериш покой, докато това парченце от пъзела не си дойде на мястото.

В описания по-горе случай зоната ти на комфорт сама те гони от себе си. Всъщност ти стигаш до един момент, в който сам осъзнаваш, че трябва да излезеш от нея, за да си щастлив, защото там вече не си. Тогава друго не ти остава, освен да послушаш вътрешния си глас.

Google+ Comments

One thought on “Прословутата зона на комфорт

  1. Тая зона на комфорт ми се вижда малко прехвалена. Когато човек променя живота си е, или защото нещо му се случва или защото той кара нещото да му се случи. Нищо не става на сила, а излизането от зоната е по-скоро спонтанно, отколкото планувано.

Leave a Reply