Важен е пътят, не дестинацията – затова нека го направим забавен

Има хора, за които пътуванията не са особено приятни, тъй като може да бъдат тежки – особено за шофьора, който седи с часове зад волана. Пътуването обаче е много повече от шофирането с единствената цел

Има хора, за които пътуванията не са особено приятни, тъй като може да бъдат тежки – особено за шофьора, който седи с часове зад волана. Пътуването обаче е много повече от шофирането с единствената цел да се стигне до планираната дестинация. Пътуването може да бъде синоним на приключение, забавление и в същото време спокойствие, което прави часовете по пътищата незабравимо преживяване, особено когато пътувате с приятели.

Освен да вземете предвид сигурността – тоест да не отидете на почивка, без първо да проверите състоянието на автомобила или микробуса, с който ще пътувате, гумите, налягането и др. – важно е също да преобразувате маршрута до планираната дестинация в приятно изживяване. Ето защо е важно да се запознаете с тези 5 трика за извънградски пътувания с приятели:

1. Изберете превозно средство въз основа на броя пътници

Ако става въпрос за голяма група, автомобилът вероятно не е идеален вариант – понякога е по-добре да наемете по-голямо превозно средство, като микробус или миниван. Ако групата е голяма – между 12-15 души – и няма човек с лиценз за управление на автобуси, можете да изберете друга много удобна опция: наемете автобус с шофьор.

2. Планирайте маршрута

След като сте избрали превозното средство, с което ще пътувате, следва да планирате маршрута. За да стигнете до предвидената дестинация, най-добре е да изберете най-бързия маршрут, но тъй като идеята е пътуването да бъде приятно изживяване, препоръчително е да изберете пътеки, по които да откриете интересни места. Например спиране в селата, посещение на музей, гледка … С прилаганата технология за пътуване можем да се възползваме напълно от приложения, които ни помагат да изберем най-добрите спирки по пътя към дестинацията.

3. Подгответе си плейлист с музика

Подходящата музика може да направи всяко преживяване приятно. Радиото невинаги е добър вариант при по-дълги пътувания, тъй като в много области губи сигнал. Ето защо е най-добре сами да си подготвите музика, като естествено координирате избраните песни с всички членове на групата.

4. Правете спирки по пътя

Дори и най-приятното пътуване ще ви дотегне ако се проточи прекалено дълго без никакво разнообразие. За да избегнете това, правете спирки от време на време. Излезте да хапнете нещо. Посетете някоя забележителност по маршрута. Също така е препоръчително да оставите колата за известно време, за да седнете на някое живописно местенце, да хапнете лека закуска и да се насладите на гледката. Това също е мярка за безопасност, тъй като дългите периоди на шофиране без почивка могат да причинят злополуки поради умора.

5. Разгледайте други маршрути извън магистралите

Магистралите не са нищо забавно, особено когато става дума за дълги пътувания. Въпреки това, за да внесете малко живец в пътуването, можете да изберете второстепенни пътища, които малко се отклоняват от магистралата, през гори, планински проходи и т.н., за да се измъкнете от скуката на основните пътища.

Google+ Comments