Съвременен офис за съвременния бизнес

Щастието и производителността на служителите на една компания също зависи от средата, в която работят. Перфектната работна среда е тази, при която всичко води до стимулиране на креативността и общуването между колегите. Открих едно проучване

Щастието и производителността на служителите на една компания също зависи от средата, в която работят. Перфектната работна среда е тази, при която всичко води до стимулиране на креативността и общуването между колегите.

Открих едно проучване на Harvard Business Review, което вероятно още е актуално и показва, че когато служителите са спокойни и щастливи, има и прилив на креативност, който може да доведе до средна производителност над 31% и повишаване на продажбите с 37%. Събрах няколко съвета за създаване на стимулираща офис среда.

Весела и уютна зона за хранене

Ако офиса ви разполага с кът, в който екипът ви може да обядва, добре е този кът да е уютен. Сивите, асептични столови вече са отживелица. Зоната за хранене трябва да създава удобство, което ще даде на служителите обстановка, в която с удоволствие могат да общуват заедно. По този начин те също ще могат да освежат ума си и да започнат отново с презаредена енергия.

Значението на растенията

Може да звучи почти абсурдно, но капка зеленина на стратегически места из офиса наистина може да подобри продуктивността. Според някои проучвания всъщност изглежда, че растенията могат да увеличат благосъстоянието на служителите с до 47%.

Удобната и игрива зона за релакс

Звучи ви лоша идеята да поставите маса за билярд или за пинг-понг в зоната за релаксиране? Е, точно това трябва да направите, за да насърчите стратегическото мислене и да подобрите концентрацията на служителите. Съвместните игри също помагат на колегите да общуват по-добре и разведрява настроението.

Удобни места за сядане

В офиса прекарвате по-голямата част от времето си, седейки на бюрото си, така че е много важно да имате удобни и ергономични седалки, за да избегнете проблеми с гърба. Ако столът е неудобен, след няколко часа ще започнете да губите концентрация и да се разсейвате, за да променяте постоянно позицията си. Когато един служител се окаже седнал на напълно ергономичен и удобен за работа стол, в приветлива среда, вниманието му ще бъде изцяло отдадено на работата му.

Не на бюрата, да на масите

Затворените бюра също малко по малко дават път на отворените пространства. Маса, на която можете да работите рамо до рамо като истински екип, така че да улесните комуникацията и, вероятно, оборота, определено звучи по-добре. Обменът и комуникацията между колегите са много важни за една компания. Но не оборудвайте офиса си с какви да е маси – разчитайте на дизайнерския елемент, който придава характер на околната среда и е модерен, функционален, с необходимите технологични функции.

Google+ Comments