Да преоткриеш себе си

За някои моментът да преоткрият себе си може би настъпва, когато за пръв път стъпват в университет, далеч са от семейството и имат свободата да опознаят кои са и какви искат да бъдат. Там получават

За някои моментът да преоткрият себе си може би настъпва, когато за пръв път стъпват в университет, далеч са от семейството и имат свободата да опознаят кои са и какви искат да бъдат. Там получават един бял лист хартия, започват на чисто, инкогнито са и имат възможността да изградят наново имиджа си. За мен тези времена минаха отдавна и да си призная честно, в началото не бях много ориентиран кой и какъв искам да бъда. Това се случи чак когато настъпи времето да завърша университета.

7-fortune-cookieМожеш да промениш себе си, но само ако ти го поискаш, без да си под натиск от какъвто и да било род. Един ден просто се събуждаш и си казваш, че ако искаш да постигнеш целите си, трябва да промениш поведението си, да бъдеш зрял човек, на когото може да се разчита. Ти пак ще бъдеш себе, но това ще е новото ти, подобрено Аз, до което си достигнал по собствено желание.

Това  в никакъв случай не значи, че преди си бил ужасен човек обаче, а че просто искаш да си по-добра версия на себе си, която да вдъхва доверие и стабилност и да кара останалите да те приемат на сериозно, като истински професионалист. Край с детските разбирания, нестихващите купони и непоемането на отговорност.

Може би е странно да правя такова сравнение, но приемете себе си като собствения си бранд и работете над него постоянно. Пооткриването е решение, което сами взимате, и ви дава начален тласък, а след това може да градите над постигнатото. Не се изоставяйте, усъвършенствайте се.

Google+ Comments