Бизнесът ви заслужава по-добри резултати?

Работите много, предоставяте качествени продукти или услуги, обслужването на клиенти ви е на ниво, но този на пръв поглед вървежен бизнес не ви носи очакваните резултати. Защо ли? Някои неопитни играчи ще кажат, че маркетингът

Business growthРаботите много, предоставяте качествени продукти или услуги, обслужването на клиенти ви е на ниво, но този на пръв поглед вървежен бизнес не ви носи очакваните резултати. Защо ли? Някои неопитни играчи ще кажат, че маркетингът не работи в техния случай. Нека не преувеличаваме и генерализираме. Това, което всъщност не работи, е неефективният и аматьорски маркетинг.

Естествено, че ако го прилагате по грешен начин, маркетингът няма да проработи. Това се случва при почти всички начинаещи малки фирми. При тях обикновено собственикът не е добре запознат с похватите на маркетинга като цяло и опитва тактики, които е чул, че работят при други фирми. После се чуди защо на него не му се получава. Изпращането на непоискани имейли, брошури в пощата или неадекватни послания в социалните мрежи са нещо, което ви кара да не изглеждате добре в очите на потенциални потребители.

Изводът, който можем да направим, е, че един бизнес може да постигне желаните резултати, но с правилно изградена маркетингова стратегия. Бизнес успехът е решение, което е в ръцете на собствениците. Изграждането на успешен такъв започва още днес, първо с решение, а после и с релевантни действия.

Ако нещата не вървят според очакванията ви, колкото и усилия да полагате, трябва да ви е ясно, че може би е дошъл моментът да се обърнете към професионалист. В сферата на бизнеса понякога всичко е строго индивидуално и опитвайки се да копирате другите, няма с нищо да се отличите от тях.

 

Google+ Comments