Писмо в бутилка

Какво очаквате да намерите в писмо в бутилка? А ако вие решите да хвърлите такова, какво бихте написали? Моята импровизация за кратък текст, защото все още вярвам, че има надежда: “Ти, който започваш да четеш

Какво очаквате да намерите в писмо в бутилка? А ако вие решите да хвърлите такова, какво бихте написали? Моята импровизация за кратък текст, защото все още вярвам, че има надежда:

“Ти, който започваш да четеш тези редове, знай, че авторът на това писмо е толкова отчаян от живота, че единственото, което му остава е да направи нещо нестандартно. Вярвам в божията промисъл, че именно ти си човекът, който ще даде гласност на думите ми, защото в моето време не бях чут. Не зная колко дълго се е лутало посланието ми, но се надявам да е било достатъчно, за да можеш ретроспективно и обективно да погледнеш в миналото и да направиш сравнение.

В годината, в която аз живея, земята се разтърси с тътена на човешкия провал. Материалното стана повод за войни, хората се обърнаха един срещу друг, но и започнаха да водят битка със самите себе си. Никога преди това човек не е трябвало да избира да направи компромис със себе си и да превъзмогне морала си, заради сребролюбие. Никога преди това не сме били толкова безсъвестни и порочни, както към себе си, така и към заобикалящия ни свят. Предпочетохме да си затваряме очите пред онова, което не ни харесваше, и да оправдаваме постъпките си с несъществуващи или безсмислени аргументи. А най-лошото дойде, когато започнахме да потискаме човешките таланти и потенциал и заценихме мисълта на масата, на неразумните и необразовани хора, които търсеха само зрелище. Постепенно визуалното замени абстрактното, дълбокото и проницателното мислене.

Човечеството отново е на кръстопът. Ако ти си млад, вземи едно огледало и виж лика си – все още имаш време да избереш дали ще вървиш с просветителите, за да се върнат времената на идеалите и високите хора с големи сърца, или ще се бориш с тълпата за подхвърлен къшей и ще си подлизурко на онези “с ниски чела и големи джобове”. Ако си възрастен, знай, че никога не е късно да заживееш достойно, да престанеш да се оплакваш и да поемеш отново контрола върху своя живот. Моята надежда е в теб!” 10342811_10203353665619732_7159837912572704402_n

 

Google+ Comments