Половин осигуровки, за и или против?

Все още, на българския пазар на труда, се съгласяваме да не ни осигуряват на пълното трудово възнаграждение, съгласяваме се да ни дават пари “под масата” и дори понякога държим точно на това без да ни

Все още, на българския пазар на труда, се съгласяваме да не ни осигуряват на пълното трудово възнаграждение, съгласяваме се да ни дават пари “под масата” и дори понякога държим точно на това без да ни интересува, че някакви псевдо “бизнесмени” забогатяват на наш гръб.

Аз лично съм крайно несъгласен да бъда лишаван от каквито и да било права, но тъй като хората се съгласяват с това масова, работодателите стават арогантни и ти посочват вратата всеки път когато стане въпрос за това. И така в един момент се оказваш принуден да се съгласиш с порочната и неморална практика на робовладелците, които не стига, че те ощетяват ами и голяма част от тях се отнасят с теб все едно ти си им длъжен с нещо. А в същото време ти им изкарваш заплатите с твоята съвестна работа, за която би трябвало да ти се плаща подобаващо. И щом сте се съгласили най-вероятно това се случва, но под масата.

Истината е, че ако масово хората спрат да се съобразяват и да приемат подобни условия, работодателите ще са длъжни да покриват всички осигуровки по закон.

По този начин ще има възможност дори пенсионерите да получават по-високи пенсии.

Google+ Comments