Да защитим недвижимото имущетсво

Лелята на майка ми живее на село. Обикновена, но много трудолюбива, мила и честна жена. С мъжа си въртят скромна бакалийка, от която обаче печелят добре. Знаете, че в малките населени места хората масово пазаруват

Лелята на майка ми живее на село. Обикновена, но много трудолюбива, мила и честна жена. С мъжа си въртят скромна бакалийка, от която обаче печелят добре. Знаете, че в малките населени места хората масово пазаруват от такъв тип магазинчета.

Може да си представите недоумението на тази жена, когато една сутрин разбрала, че крадци са влезли с взлом и са разбили касата: “Какви са тез ора? Нивга нищо лошо не съм направила!”

Така леля Цеца и чичо Михаил решиха, че трябва да защитят бакалийката от повторно своеволие. Обадиха се вкъщи и поискаха съвет, тъй като те не разбирали “от тия работи”, а не искали да тревожат децата, и без това много дертове в Америка си имали.

Приех задачата като своя лична мисия, защото във времена на криза,  грабежите зачестяват, но да посегнеш към залъка на пенсионер е недопустимо. Поразпитах близки и познати, сблъсквали се със същия проблем, и те ме посъветваха да се монтират аларми и качествено видеонаблюдение , препоръчвайки от личен опит E-COMMERCE GROUP Ltd., защото хората си разбирали от работата.

Така и направихме. За нула време магазинчето се превърна в строго охранявана “крепост”. Въпреки че навсякъде разлепихме предупредителни съобщения, че обектът е под видеонаблюдение (законово изискване), същите крадци се изкушиха след 2 месеца отново, само че този път нямаше пощада: хванаха ги още на другия ден благодарение на охранителните камери. Оказаха се съседските деца, които леля Цеца всеки ден черпела със сладолед и кафе, докато й правят компания следобед…

За съжаление, немотията губи разсъдъка ни и замъглява способността да разграничаваме доброто от лошото. И все пак, трябва да защитим недвижимата си собственост, още повече когато съвременната техника разполага с иновативни и ефикасни решения за целта на достъпни цени.

Google+ Comments