Ебола не е повод за шега!

Мислех, че никога няма да чуя отново за разпространяването на редките и изключително опасни заболявания, от които човечеството дълги години се е опитвало да се избави. Но ето, че заразните болести продължават да мъчат човешкия

Мислех, че никога няма да чуя отново за разпространяването на редките и изключително опасни заболявания, от които човечеството дълги години се е опитвало да се избави. Но ето, че заразните болести продължават да мъчат човешкия род. Разпространяват се бързо и новите огнища “изгарят” хиляди хора.

Правилно смятате, че ще пиша за еболата. Въпреки опитите на медиците да ограничат заболяването само до щамове в свръхсекретни лаборатории, както се опитват да ни внушат в американските филми, изглежда, че вирусът е съвсем активен и реален. Ужасяващи кадри могат да се намерят в YouTube, които не смятам да споделям. Заболяването прогресира толкова бързо, че е достатъчно само един човек, случайно заразен, да попадане в среда с още 5-ма или 10-ма още преди да е открил дори първия симптом и белята е станала. Инкубационният период за еболата е 21 дни. Именно за това властите следят толкова стриктно всички транспортни портали, където международни пътници биха могли да пренесат вируса през границата.

640x480_1413558702Мисля, че ситуацията в Западна Африка е наистина сериозна. И смятам, че именно заради това хората трябва да се отнасят с необходимото уважение към жертвите и загиналите. Много лошо впечатление обаче ми правят шегите по повод толкова сериозни теми. Вчера видях постер, който се споделяше вирусно в социалната мрежа. Бе изобразена известната красавица Ким Кардашиян, а под лицето й се “пъчеше” надпис: Съпрузите на Кардашиян са повече от заболелите от ебола и продължават бройката (“and cоunting…”- в оригинал). Мисля, че закачката е безвкусна, плоска и много не на място. Питам се колко трябва да си закърнял емоционално и опериран от срам, че да създадеш подобна проява на Свръх черен хумор… Нямам какво повече да добавя.

Google+ Comments