Как да повишим коефициента на конверсия?

Конверсията е коефициент, свързан с Интернет маркетинга, който показва каква степен от посетителите на сайта ви са извършили желаното от вас действие – било то покупка, попълване на някаква форма, абониране за бюлетин и т.н.

conversion_rateКонверсията е коефициент, свързан с Интернет маркетинга, който показва каква степен от посетителите на сайта ви са извършили желаното от вас действие – било то покупка, попълване на някаква форма, абониране за бюлетин и т.н. Понякога този коефициент е по-малък от заложения от вас и искате да го увеличите и то за кратко време. Да кажем, че целта ви е извършването на повече покупки чрез сайта. В такъв случай може да предложите някои допълнителни стимули, чрез които да конвертирате потребители по-бързо и в крайна сметка те да не се насочат към ваши конкуренти.

Специалните оферти и намаленията на сайта ви са една от тактиките, които може да приложите, за да си осигурите повече покупки за по-кратко време. Естествено, примамливата оферта ще си има и краен срок, за да накарате посетителите да не се колебаят дълго, а по-скоро да направят поръчка. При този подход хората са склонни да купуват вещи, които не са им толкова нужни точно на момента, но това че са намалени сега, ги стимулира към покупка. Много сайтове използват този метод по неправомерен начин, обявявайки разпродажба на по-ниски цени, която всъщност се явява просто рекламен трик. Фактически цените са си същите, просто старата задраскана цена е силно завишена. Това съм виждал да го правят много китайски сайтове. Самата дума “разпродажба” просто действа като магнит на посетителите, а сайтът генерира бързи приходи чрез използване на заблуждаващи методи.

Хората обичат да купуват вещи по-евтино. По този начин си мислят, че са надхитрили системата. Замислете се как вие реагирате на такива очевидни стимули, зад които може би има нещо скрито, за което дори не подозирате.

Google+ Comments