Какво се случва на Марс?

Винаги е имало голям интерес относно непознатата ни, но така любопитна червена планета – Марс. От години учените се опитват да разбулят мистерията и да дадат повече информация на човечеството. И техните опити се увенчаха

Винаги е имало голям интерес относно непознатата ни, но така любопитна червена планета – Марс. От години учените се опитват да разбулят мистерията и да дадат повече информация на човечеството. И техните опити се увенчаха с успех, защото космическата сонда на НАСА Perseverance вече изпраща очарователни видеоклипове от Марс.

Заедно с картината, която може да гледате и на живо в YouTube, учените записаха и първия звук от четвъртата планета. Той прилича на нещо като вятър и може да се чуе при силен буфер и на слушалки. Но това е исторически момент, тъй като е сериозен напредък не само в изследователските мисии, а и за всички хора.

Всичко това се случи само преди няколко дни, когато марсоходът излъчи 7-минутен запис от кацането си на Марс. Той бе уловен от 23 камери, които излъчваха на 11 км от повърхността на планетата. Така успява да се запише видео не само от кратерите, но се долавя и звук в тишината, който се оприличава на вятър.

След този абзац ще ви добавя няколко линка, чрез които може да се запознаете малко по-обстойно с тази мисия на Марс. За мен бе наистина интересно и се надявам и във вас да се включи любознанието. Сега се радваме на толкова малки неща, но те са само стъпка напред към достигането на човешки крак на червената планета.

https://www.youtube.com/watch?v=89bwKKKjj5w&ab_channel=CNETHighlights
https://www.youtube.com/watch?v=w9zFaCNXTCY&ab_channel=CosmoSapiens

Google+ Comments