Нелепите задачи за интервю за работа

Смяната на работа определено е важна стъпка. Тя изисква сериозна подготовка на кандидатстващия, за да бъде конкурентноспособен на пазара на труда. Затова е добре да се тренира и да се проиграват различни ситуации за интервю

Смяната на работа определено е важна стъпка. Тя изисква сериозна подготовка на кандидатстващия, за да бъде конкурентноспособен на пазара на труда. Затова е добре да се тренира и да се проиграват различни ситуации за интервю за работа. А това включва и решаване на задачи спрямо сферата на професията.

Така и аз попаднаха на едно интервю, в което ми изпратих определени казуси, на които да отговоря. Разбира се, това трябваше да се случи в срок. При отваряне на имейла бях шокиран от обема на заданието. Самото то бе около 10 страници с поставени общо 8 подзадачи. Но още по-интересното е, че в тях имаше голяма доза криейтив и изработка на визии.

Може би трябваше в началото да ви поясня, че става въпрос за маркетинг. Обяснявам си голямото задание, заради факта, че сферата е много динамична и трябва да си бърз. Но от друга страна, все пак това е само интервю и от него трябва да се извлекат основни знания и умения, а не екстремно развиване на кампании. А още по-нелепото бе, че това е само първата стъпка и ако имам оценка над 5, ще бъда поканен на разговор.

Нередното в случая бе, че от въпросната фирма дават задание директно за техни клиенти, като упоменават, че няма да взимат идеи без изричното съгласие. Но дори и да не е за този конкретен клиент, то определено може да ги заимстват за друг или поне да им се даде друга посока за размисъл. А това не е колегиално.

Подразнен от всички тези нелепости, реших изобщо да не си губя времето и идеите. Така мнението ми за най-странното интервю от това „нарисувай ми котка с 4 знака“, определено бе оправдано. Сега имам нов негативен фаворит в класацията. Но и вие бъдете внимателни от подобни мними задачи и пазете интелектуалната си собственост.

Google+ Comments