Коледни картички от името на бизнеса ви

По света, а вече и у нас, е разпространено по Коледа компаниите да изпращат картички до клиенти, инвеститори, служители и партньори. Преди обаче това да стане, организацията трябва да вземе някои важни решения, като например

christmas-1047280_960_720По света, а вече и у нас, е разпространено по Коледа компаниите да изпращат картички до клиенти, инвеститори, служители и партньори. Преди обаче това да стане, организацията трябва да вземе някои важни решения, като например дали коледната картичка да е електронна или хартиена, какъв да е дизайнът й, дали да е персонализирана или еднаква за всички. На пръв поглед решенията могат да изглеждат маловажни, но коледната картичка е още едно лице на компанията и трябва да изглежда професионално.

Искам да обърна по-специално внимание на електронната коледна картичка. Тя е избор, щадящ до известна степен околната среда, и е свързана с по-малко разходи, обаче не е нещо, което ще ти остане за спомен, а някои не я смятат за достатъчно лична. Е-картичките могат да се споделят в социалните мрежи, лесно се персонализират, а могат да се направят и като интересна анимация със звук или видео – това ще ангажира вниманието.

Чудесна идея за Коледа би било някое семейно видео с основателя на компанията, който отправя поздрав за празника. Ако решите картичката да е малко по-хумористична (хората се радват на такива), я направете с вкус, без да отивате твърде далеч. Спестените пари от неизпращането на хартиени картички пък може да дарите за благотворителност.

По-младото поколение би оценило повече електронната коледна картичка, докато по-възрастното ще се зарадва на традиционна хартиена. Ти коя предпочиташ?

Google+ Comments