Книжни пристрастия

Сега, по пътя на логиката реших да кажа няколко думи за книжните пристрастия. Може и да не съм специалист в тази област, но това не пречи да споделя мнението си по темата, нали? И тъй

booksСега, по пътя на логиката реших да кажа няколко думи за книжните пристрастия. Може и да не съм специалист в тази област, но това не пречи да споделя мнението си по темата, нали? И тъй като сме още в началото, нека да кажа, че под “книжни пристрастия” ще разглеждам предпочитанията на хората конкретно към книгите.

Така, като за начало искам да кажа, че отлично разбирам, че има хора, които не обичат да четат книги и съответно не го правят. Не знам колко са, но мога само да се надявам, че броят им е сведен до минимум, защото не знаят какво губят.

Знам отлично също така, че всички останали хора, които четат, имат своите предпочитания. Едни харесват класически романи или фентъзита, а другиги си падат по-скоро по криминалета, трилъри, розови романи и т.н., но все за художествена литература става дума. Някои хора обаче смятат художествената литература за загуба на време и предпочитат да отдават свободното си време на по-специализирани четива. Било то ботаника, животински свят, икономика, география, история и др. книги, от които се дават факти и знания за заобикалящия ни свят.

Честно казано не ги разбирам и двата типа читатели. Аз предпочитам да отделям време за всичко. Харесвам художествена литература, но нарочно няма да кажа кой жанр ми е любим, защото не това е важното в случая. Чел съм и специализирани книги, които много са ме впечатлявали. Смятам, че истината е някъде по средата и не бива да изпадаме нито в едната, нито в другата крайност що се отнася и до книгите.

 

Google+ Comments