Windows’95 – началото на една нова ера

През вече далечната 1995-а година (това прави вече 24 години) на пазара се появява първата операционна система за компютър, наречена Windows’95. До този момент компютрите са функционирали със система, наречена DOS. Далеч по-сложна и потребителски

През вече далечната 1995-а година (това прави вече 24 години) на пазара се появява първата операционна система за компютър, наречена Windows’95. До този момент компютрите са функционирали със система, наречена DOS. Далеч по-сложна и потребителски неприветлива. И въпреки че Windows’95 е DOS  базирана система, тя предлага на потребителите далеч по-привлекателен интерфейс и интуитивно използване на функциите и програмите на самия компютър.

Някои от основните инструменти на операционната система се използват и до днес и едва ли някога ще бъдат заменени с нещо друго от това, което е заложено като идея отще в самото създаване на тази технология.

Тя наистина променя компютърния свят. Тези машини стават значително по-популярни и хората ги закупуват дори за домовете си. А всеки, който вече е имал компютър иска да се сдобие с най-новия софтуер, който се е инсталирал посредством 13 дискети.

За нас, съвременниците на тази нова технология е непонятно как днешните деца и подрастващи биха възприели всичко това. Ето защо някои хора са си направили труда да ги попитат и да запишат реакциите им на камера.

Нека видим как всъщност реагират те и какво им прави впечатление на тях. Все пак… те се сблъскват с това за първи път:

Google+ Comments