Тайната на коледните празници

Коледа е един от най-хубавите празници в нашето християнско общество. Къде се крие тайната му обаче и защо се е превърнал в цял период от годината, който много хора чакат с нетърпение? Всъщност моето лично

Коледа е един от най-хубавите празници в нашето християнско общество. Къде се крие тайната му обаче и защо се е превърнал в цял период от годината, който много хора чакат с нетърпение?

Всъщност моето лично мнение е, че като изключим религиозния елемент, Коледа е толкова очаквана, защото е приказна. Цялата традиция на празнуването на този празник е ежегодно пресъздаване на една приказка. Приказката за добрия старец, който навестява всички деца и им оставя желаните подаръци под елхата.

Самото украсяване с коледно дърво, отрупано с цветни топки и гирлянди, блещукащи лампички и брокат навсякъде, също допринася за приказността на този празник. И не случайно децата се прехласват по него. Обвързват го с изключително приятни семейни спомени и това остава в съзнанието им и като възрастни.

А всъщност за възрастните е просто хубаво да се съберат с роднините и близките си приятели и да споделят с тях усмивки, ситуации, които са се случили през годината и много положителни емоции.

Това е тайната на празника и е хубаво да го съхраним и да продължаваме да поддържаме духа на приказните вълшебства! Защото казват, че по Коледа ставали чудеса. А чудесата са в това да видиш усмивките на най-близките ти хора, които обичаш. Да ги зарадваш и да се сгушиш в топлата им прегръдка.

 

Google+ Comments