Извади ръцете си от джобовете

Доброволчеството е тема, която през последните години е силно разисквана. На практика то е само финалният етап от съзряването на една личност. От осъзнаването, че егоизмът и абсолютната незаинтересованост от това какво се случва покрай

Доброволчеството е тема, която през последните години е силно разисквана. На практика то е само финалният етап от съзряването на една личност. От осъзнаването, че егоизмът и абсолютната незаинтересованост от това какво се случва покрай теб вреди не само на те, но и на средата, която те заобикаля. Доброволчеството е краят на този дълъг път, в който осъзнаваме, че когато се грижим за хората около нас, дори и тези, които не познаваме, света ни става по-добър, а ние се чувстваме удовлетворени от делата си.

И въпреки обществения дебат по темата и непрекъснатото повтаряне, че да си доброволец е изключително полезно, все още не се намират достатъчно хора, които да отделят от личното си време, за да помагат на другите. Ето защо, една организация, търсеща доброволци, създаде прочувствено и доста вдъхновяващо видео по темата. Вижте го и вие:

 

Mr Indifferent by Aryasb Feiz at BadStache Studio

Geplaatst door El Konstantinos op Vrijdag 16 november 2018

Google+ Comments