Шефът. Жена или мъж?

Честно казано чел съм различни статии относно лидерство, мениджмънт и т.н. Интересувам се от различни неща и понякога ми е любопитно да се информирам по теми като “Управление на персонала” например. След последната статия, която

Честно казано чел съм различни статии относно лидерство, мениджмънт и т.н. Интересувам се от различни неща и понякога ми е любопитно да се информирам по теми като “Управление на персонала” например.

След последната статия, която прочетох, се замислих по-обстойно по въпроса какъв човек предпочитат хората да ги управлява – мъж или жена.

tumblr_inline_mz4f6trQ3v1rewfa7Най-общо казано (ако съм ги запомнил правилно) характеристиките на двата профила са следните. Жените шефове се очертават като по-либерални и даващи повече свобода на служителите си. Смея да кажа, че наистина има хора, които не обичат много останалите да им се бъркат в нещата и предпочитат да си работят настрани. Мисля, че по-креативните личности са именно такива. Хората с по-интровертни черти също по-асоциално настроени. Така че жените шефове вероятно са подходящи за тези типажи.

А мъжете, които са начело на някоя фирма? Те са по-строги към служителите си. Умеят да вкарват нещата в ред и не търпят възражения… почти де. Струват ми се по-подходящи за фирми, в които има производство. Тям трябва да се спазва ред, да има дисциплина и да се изпълнява норма. Мъжете са по-подходящи за тази роля. Разбира се, това не означава, че не могат да управляват и фирми с непрозводствена дейност и че няма да се справят със задълженията.

И последно… знам, че има изключения и те не са едно или две. Аз самият се сещам за няколко, но въпреки това реших да споделя по-общите ми впечатления

Google+ Comments