Ключови моменти при офис преместване

Процесът на местене на офис е доста по-сложен от това да смениш апартамент. Тук на първо място се нареждат типа вещи, които трябва да се местят, а именно скъпо офис оборудване. Смяната на адреса на

Процесът на местене на офис е доста по-сложен от това да смениш апартамент. Тук на първо място се нареждат типа вещи, които трябва да се местят, а именно скъпо офис оборудване. Смяната на адреса на работното място засяга много хора – това са всички служители във фирмата и евентуално клиентите й. Предварителната подготовка е задължителна, за да не се наруши нормалният работен процес и за да не загубите клиенти поради някакво забавяне.

Най-правилният подход би бил своевременно да уведомите служителите си за местенето на офиса. Подгответе ги отдалече, още щом вземете решението, а когато вече намерите подходящото помещение им кажете поне един месец предварително, че ще се местите там. Така ще имат време да свикнат с мисълта и да се нагласят към новата ситуация.

Комбинирането на корпоративно преместване с работния график на компанията изисква известна доза мултитаскинг и гъвкавост. С предварително изготвен план на местенето, който да се следва стриктно, няма да има изпуснати крайни срокове, което е добре и за вас, и за клиентите ви. Те също трябва да бъдат информирани за смяната на адреса на офиса ви.

home computer wrapped up in brown paper on a white backgroundЩо се отнася да самото местене, най-внимателно трябва да се опакова офис техниката, в това число принтери, копирни машини, компютри, смарт телевизори. Превозването й също е сред ключовите моменти, на които трябва да се обърне особено внимание.

Ако погледнете на местенето на офиса като на ново начало, а не като край на една ера, тогава то не би изглеждало толкова стресиращо. За момент може да почувствате, че губите почва под краката си, но помнете, че това е за кратко.

Google+ Comments