Кой е най-добрият работодател в света?

Има ли такова животно като най-добър работодател? Ако вече сте го открили, ви казвам голямо браво и ви съветвам да си го пазите. В случай, че все още сте в издирването му и се чудите

Има ли такова животно като най-добър работодател? Ако вече сте го открили, ви казвам голямо браво и ви съветвам да си го пазите. В случай, че все още сте в издирването му и се чудите дали изобщо ще го намерите, ви давам малко светлина в тунела. Тя е породена от една световна класация, но за съжаление включва само мултинационални компании, за които, разбира се, и вие самите може да кандидатствате (нали все пак сме глобализиращо се общество).

Класацията е на Forbes и се провежда от няколко години насам. В нейния обсег влизат компании от 57 страни по света, а анкетираните служители са около 150 хил. На база техните отговори имаме информация за това коя фирма предоставя най-добрите условия за работа, социални привилегии и още куп други възможности на служителите си. Нека видим и класираните.

Samsung Group

Първото място се поддържа от южнокорейските гиганти, които поставят основата на бизнеса си през 1938 година (преди почти век). За трета поредна година поддържа мястото си в класацията, като преди това е бил на далечното 106-о място. Явно доста са променили политиката си към служителите си, щом са и номер едно.

Microsoft

Компанията е на втората позиция и това донякъде е изненадващо. Въпреки нововъведенията си, се оказва, че изпъква и сред новопостъпилите служители, като не ги третира като такива. Тоест от Microsoft имат стратегия за това как да превърнат в ценен играч всеки, минал тежките им интервюта. Може да ги поздравим и за това, че не дискриминират жените и също им дават сериозно поле за изява.

IBM

В топ 3 на класацията е и IBM. Едно от най-големите предимства според работниците е, че се отнася с достолепие и предлага невероятни възможности на работници „ветерани“. Това може да се отчете като постижение към целта да не избират само кандидати в средна възраст с голям стремеж. Все пак качеството е и в опита.

Google+ Comments