Сънувам пакет бисквити, когато съм гладен

От известно време много усърдно се опитвам да спазвам режим на хранене и да се ограничаавм от към нощни ставания и отваряния на хладилника. Такива промени трябва да стават постепенно, реших, скоро след като разбрах,

От известно време много усърдно се опитвам да спазвам режим на хранене и да се ограничаавм от към нощни ставания и отваряния на хладилника. Такива промени трябва да стават постепенно, реших, скоро след като разбрах, че среднощните ми походи към кухнята са се превърнали в нещо като ритуали по унищожаването на остатъците от вечерята.

assortedbiscuitsПървата стъпка към прекратяването на това нехранително и нездравословно поведение от моя страна беше да сменя нещата, с които се тъпча, след като стане 9 часа вечерта. Опитвам се да не налитам на последното парче месо с картофи или пък на последната порция мусака. Затова започнах да похапвам половин пакет бисквити с кисело мляко. Добре, но макар и не толкова вредни и доста по-леки за стомаха, като цяло среднощното ядене не е никак полезно.

И така… прекратих с млякото и бисквитите и стана кошмарно. Очевидно организмът ми много си е харесал тази вечерна комбинация, защото по инерция започнах да мисля за бисквити по време на филма, който гледам и на късната емисия новини. Цяла седмица, докато заспивам, броя бисквити. А вече няколко вечери се опитвам да събера на сън разпилените бисквити в един пакет. И все не успявам и не успявам.

Събуждам се малко след 2 през нощта и първият ми подтик е да ида до кухнята само за една бисквита. В повечето случаи не се стърпявам. Добре, нека съм честен – досега не съм успявал да се стърпя. Все си казвам, че ще си взема само една, пък изяждам по половин пакет. Имам си едни Житен дар, които ме очакват в кухнята. Вечното присъствие.

Във всеки случай именно това ме спасява. Иначе другият вариант е да налитам на домашно приготвеното и да си слагам големи порции, тъй като се опитвам да огранича хляба.

А вие какво правите, за да се преборите с вечерния глад? Иска ми се да повярвам, че скоро ще привикна с него. Може би все пак трябва се консултирам с диетолог, но пък не съм чак толкова пълен. Всъщност през последните месеци съм качил само 10-тина килограма, които упорито се опитам да сваля.

Google+ Comments