Колко струва екскурзия в Европа?

Кой би отказал пътуване в Европа? На кого не му се ходи поне за два-три дни към Италия, Германия, Англия, Холандия, Испания и т.н.? Мисля, че няма такива хора… повечето от нас ги спира най-вече

travelwithineurope

Кой би отказал пътуване в Европа? На кого не му се ходи поне за два-три дни към Италия, Германия, Англия, Холандия, Испания и т.н.? Мисля, че няма такива хора… повечето от нас ги спира най-вече финансовата страна на нещата, за да си позволяват подобни удоволствия.

Нека направим една равносметка обаче. Ако сте достатъчно предприемчиви и добри стратези, можете да си закупите двупосочен самолетен билет за дестинация в Европа на цена до 300 лв. По същия начин, ако пътувате извън сезона и направите резервацията си достатъчно предварително, ще се възползвате от отстъпки и за нощувките си. Имам едни приятели, мъж и жена, които миналата година по този начин за 800 лв. общо си закупиха 2 двупосочни билета за Италия + 4 нощувки в приличен хотел на центъра на Рим, на 2 мин. от метро станция там.

Когато говорим за храна обаче ситуацията е различна. Трябва да пазарувате от хипермаркети, ако искате да минете по-тънко. Вечерите си излизат солено най-вече, защото цените са в евро. Билетите за музеи също не са евтино удоволствие – редовна цена за посещение на Ватиканския музей е около 20 евро (по спомен), но пък колко пъти ще имате възможност да го посетите, за да се спрете точно сега? Според мен си струва да потиснете гастрономическите си желания за сметка на достъпа до световни забележителности…

В крайна сметка всичко зависи от вас, но ако искате да прекарате четири дни в някоя европейска столица, едва ли ще похарчите по-малко от 1500 лв. за двама или 800-900 лв. на човек. И пак казвам, това е, ако сте предприемчиви и дебнете оферти. Но пък не е по-скъпо от една седмица по родното черноморие, нали? Въпросът е кое ни е повече по вкуса.

Google+ Comments