Нека има повече български сериали като Фамилията и Революция Z

Обичам неделните вечери, защото те са едни от малкото моменти, в които всички вкъщи сядаме пред телевизора и се збавляваме заедно. За съжаление, нерядко телевизионните програми не предлагат филм или предаване, подходящи за всеки член

Обичам неделните вечери, защото те са едни от малкото моменти, в които всички вкъщи сядаме пред телевизора и се збавляваме заедно. За съжаление, нерядко телевизионните програми не предлагат филм или предаване, подходящи за всеки член от семейството: на един ще му липсва екшън, друг няма да задоволи нуждата си от напрегната сюжетна нишка, дамите винаги толерират любовния мотив и др.

Тази неделя обаче бе различна. Новият сериал „Фамилията“ по BTV прикова вниманието ни до такава степен, че жена ми забрави манджата на котлона и тя естествено загоря. Никой обаче не отрази факта, защото Асен Блатечки и компания се справиха повече от добре на телевизионния екран.

БТВ традиционно ни предлагат качествени български продукции на световно ниво. Нелекото начало след дългия зимен сън бе поставено от „Стъклен дом“, след което последваха още 6 сериала, дело на родни творци. Дъщеря ми направо е луда по Боби от „Революция Z”, чиято лента допринася за семейна вечер и в четвъртък.

Похвално е, че частна телевизия прави всичко възможно, за да радва аудиторията с българско кино, което в условията на беззаконие е мисия невъзможна. Казвам беззаконие, защото именно лишена от правни норми за мен е проявата на кабелните оператори, които упорито отказват да обявят на светло броя на абонатите си.

А всеки труд трябва да бъде възнаграден: както аз като честен гражанин се трудя и получавам заплата, с която се разплащам за месечния абонамент, така и кабелният оператор трябва да е коректен към телевизиите, осребрявайки им  всеки един абонат, от когото прибират пари.

За да се спре инвазията на турски сериали и амеркански бози у нас, необходими са средства, с които да се изкарват на пазара още повече стойностни продукции.

Надявам се съвсем скоро проблемите от това естество да бъдат разрешени, защото най-потърпевши сме ние, обикновените телемани.

fffffffffffffffff

Google+ Comments