Ново или старо строителство?

Много жилищни сгради са факт за отрицателно време. Когато започнаха да се строят беше страхотен фурор. Всеки посъбрал някой друг лев се засили да вложи спестените средства в ново строителство с надеждата, че новото е

stroitelstvoМного жилищни сгради са факт за отрицателно време. Когато започнаха да се строят беше страхотен фурор. Всеки посъбрал някой друг лев се засили да вложи спестените средства в ново строителство с надеждата, че новото е винаги за предпочитане. Винаги, но не и при жилищните сгради. Мои приятели и познати също постъпиха по този начин, но аз не.
Към момента не разполагах с необходимата сума, но при други обстоятелства, може би и аз бих закупил жилище в новопостроена сграда. Сега след няколко години, разбирам колко голям късметлия съм бил в тогавашната си немотия. Радвам се, че не съм собственик на подобен имот.
Почти всеки, направил такава покупка за жилище е недоволен от настъпилите с времето неприятности. Влагата, мухълът, течовете и лошата изолация са част от недостатъците на апартаментите в скоро построените кооперации. В началото не проумявах как може да се случат тези вреди, но след време започна да ми проблясва. Започнах да размишлявам от началото до края на процеса. Как мислите, какво проумях? Проумях факта, че сградите, които буквално никнат като гъби, се строят от частни лица. Лицата изпълняващи строителен контрол, също се наемат от тези частни лица, с цел да се гарантира изправността на сградата в грубата й готовност. Какво следва от тези факти? Следва, че материалите, необходими за реализирането на сградата, нито са в обема по план, нито отговарят на задължителното качество. Така обясних сам на себе си, как е възможно нова сграда да предлага по-лоши условия за обитаване от стар жилищен блок.
Поради тези причини аз предпочитам старото строителство, защото включвам и факта, че когато са се строили осеметажните блокове например, всичко е минавало през държавни проверки от контрольори, които при два сантиметра разлика от скицата са връщали обекта в изходни позиции.

Google+ Comments