Новото име на маркетинга е inbound

Маркетингът, който познавахме досега, „купува“ нашето внимание. Той е известен под името outbound маркетинг. Преводът на термина е сложен, затова не си правя труда да му измислям българско име. Ще разберете за какво става въпрос,

Маркетингът, който познавахме досега, „купува“ нашето внимание. Той е известен под името outbound маркетинг. Преводът на термина е сложен, затова не си правя труда да му измислям българско име. Ще разберете за какво става въпрос, като прочетете дългото обяснение. При outbound маркетинга се разчита на печатна реклама, радио, телевизия и телефонни обаждания, билбордове. Него си го знаем отдавна.

benefits-of-inbound-marketingПрез последните години обаче потребителите са станали чувствителни към това, което бизнесът сам казва за себе чрез горепосочените методи. С прости думи – спрели сме да вярваме на тези неща. Виновникът тук е Интернет, където вече може да се споделя и намира всякаква информация. Дойде ерата на inbound маркетинга – такъв, какъвто не го познаваме.

Inbound маркетингът допринася за това дадена компания да бъде по-лесно намерена в Интернет от потребителите. Той създава полезно съдържание, от което те се интересуват, което търсят и споделят, и което ангажира вниманието им. Всичко това се случва на сцената на социалните медии. Писането се превръща в ключов фактор за всеки бизнес, който иска да бъде открит и да върви напред. Хората, които могат да пишат добре, ще бъдат от изключителна важност за компаниите.

Тази представа за маркетинга е различна от това, на което са ни учили, но тя е бъдещето. Прилагането му изисква и различни умения от тези, които вече сме усвоили. Всеки бизнес трябва да овладее inbound маркетинга, ако не иска да бъде изпреварен от конкуренцията. Време е за новия, двупосочен маркетинг, при който потребителите сами идват при вас!

Google+ Comments