Дигитални тенденции за малкия бизнес през 2015 г.

В днешно време разполагаме с разнообразие от модерни устройства за комуникация – смартфони, таблети и фаблети. Начините, по които потребителите могат да се свържат с дадена компания, са повече, отколкото са били някога. Това неминуемо

В днешно време разполагаме с разнообразие от модерни устройства за комуникация – смартфони, таблети и фаблети. Начините, по които потребителите могат да се свържат с дадена компания, са повече, отколкото са били някога. Това неминуемо помага на бизнеса ви. Или пък не? Да направите престоя им на вашия сайт по-приятен, става все по-трудно. Появяват се проблеми като ниска продължителност на внимание и нетърпимост към лошо потребителско преживяване.

4-nonprofit-fundraising-tips-digital-benchmark-report-part-2Една от сериозните тенденции през последните години е това брандовете да се превърнат в създатели на полезно съдържание, което да ангажира вниманието на потребителите. Големите компании на този етап вече създават стратегии за съдържание, но защо и малките фирми да не могат? Писането не е чак толкова трудно и може да се прави и от собственик на малък бизнес, стига да може да представи информацията по интересен начин.

Все по-малко са хората, които гледат и вярват на телевизионни реклами, осъзнавайки че чрез тях компанията представя сама себе си. Много по-правдоподобни изглеждат мненията на обикновени потребители за даден продукт/услуга. Затова онлайн маркетинговите усилия на малките фирми трябва да се насочат натам, т.е. да позволяват на хората да коментират и да споделят впечатленията си от използването на продукт или услуга.

Визуалното съдържание започва да навлиза все повече. Потребителите го намират за по-ангажиращо от текстовото. Изображенията и видеоклиповете предизвикват по-голяма реакция от написания текст. Качеството на видеото е по-маловажно от неговото съдържание, така че създаването му няма да е проблем. Трябва само да се намерят точните ключови думи за търсещите машини.

Всяко наше действие в дигиталното пространство вече може да се проследи. Това значи, че ни се предоставя възможност да се възползваме от голямо количество данни, които просто трябва да анализираме. Пример за това е използването на Google Analytics и други помощни средства.

Всички тези тенденции в дигиталния маркетинг могат да се прилагат и от малкия бизнес, защото не изискват да имате космически бюджет, а по-скоро да се запознаете с новото в сферата.

Google+ Comments