Силата на живото изпълнение

Винаги съм смятал, че един творец е много по-въздействащ, когато се гледа на живо. Само тогава можете да усетите харизмата, чара, енергията, емоцията, която вплита в това, което прави. Тук по-конкретно говоря за музиканти и

Винаги съм смятал, че един творец е много по-въздействащ, когато се гледа на живо. Само тогава можете да усетите харизмата, чара, енергията, емоцията, която вплита в това, което прави. Тук по-конкретно говоря за музиканти и изпълнители.

Силата на живото изпълнение е голяма. Там си проличава реално колко е талантлив даден човек. Как усеща и вибрира с музиката си и до колко умее да усети енергията на публиката си и да я запали още повече.

Никога няма да забравя изпълнението на Бърди, което гледах на един музикален фестивал в Букурещ. Малка, фина и изключително чаровна тя излезе на сцената поклони се, благодари за аплодисментите и седна на еди роял, който беше поставен така, че тя почти през цялото време беше с профил към публиката.

Това момиче имаше такова излъчване, че не беше нужно да прави абсолютно нищо друго освен да седи с профил на сцената, да свири на рояла си и да пее. Всички бяхме опиянени от таланта й. Тя дойде, грабна ни, стисна гърлата ни в нежна меланхолична прегръдка и ни държа настръхнали до самия край на своето участие.

Истината е, че подобни творци са малко, а таланта им е единственото, което ги прави толкова велики. Трудът, който са положили – също, но таланта и харизмата им не могат да се опишат с думи. Те те завладяват, унищожават с величието на божествения път, който им е отреден, а ти се предаваш пред уникалността им.

Едно друго любимо мое живо изпълнение, което за съжаление съм гледал само на видео, ще споделя с вас.

Google+ Comments