Тату мания

При все повече млади хора, а и не само, забелязвам тенденцията за изрисуването на телата. Изразих се по този начин, защото за мен татусите са не само перманентни знаци върху кожата, но и изкуство. За

При все повече млади хора, а и не само, забелязвам тенденцията за изрисуването на телата. Изразих се по този начин, защото за мен татусите са не само перманентни знаци върху кожата, но и изкуство. За други обаче това е чудесен начин да съсипеш тялото и живота си. Мнения има, но къде е истината?

Ако трябва да избера една конкретна позиция – за или против татуировките, няма как да бъда категоричен. Причината се корени в това, че подкрепям рисуването върху кожата, но някак си не съм склонен да се подложа на подобна манипулация. Аз съм от типа хора, които обичат постоянното наличие на нещо ново, защото бързо привиквам и очаквам следващото предизвикателство.

Това е една от причините да не искам да си направя татус. Представям си как му се радвам от шест месеца до една година и след това вече ми е омръзнал. Казват, че именно тук се заражда манията. В момента, в който една татуировка не ти е достатъчна или си ѝ се наситил, искаш да си направиш друга. По тази логика действаш и изведнъж имаш не един, а два ръкава, по краката, гърба, корема, дори и по главата.

Имам и други познати, които споделят, че са изрисували кожата си заради модата в момента. Според тях по този начин изглеждаш доста по-атрактивен и привличаш по-лесно противоположния пол. Така и мъже, и жени се сдобиват с татуси и носят определен вид дрехи, за да могат да ги показват. За себе си знам, че не съм от този тип хора и подобно действие не би ме провокирало да сложа мастило по кожата си.

Други се татуират, защото искат да увековечат момент, събитие, човек върху самите себе си. Общо взето е нещо като отдаване на почит и нещо, което те кара да бъдеш горд, че имаш точно такава следа върху тялото си.

Въпреки модата, манията и чувството да направиш нещо различно, не е дошъл мометът за мен. Аз все още не съм открил съкровеното нещо, с което завинаги да бележа кожата си, за да си направя татуировка. Но открия ли го, то нищо няма да сме спре. Вие имате ли татуси и бихте ли си направили?

Google+ Comments