Усети мирисът на Луната

Любими мои читатели, днес ви пиша за аромати. Зная, че е много трудно да си ги представите, докато четете, но ще ви разкрия и как да се сдобиете с едни конкретен. Той отразява как мирише

Любими мои читатели, днес ви пиша за аромати. Зная, че е много трудно да си ги представите, докато четете, но ще ви разкрия и как да се сдобиете с едни конкретен. Той отразява как мирише на Луната. Заинтригувах ли ви?

Парфюмът е разработен от Стийв Пиърс, който е химик и е създал Omega Ingredients. Разработката му за аромата на Луната идва след тази за Космоса. Аз съм имал честта да се докосна до парфюма за космичното пространство и бях наистина изненадан. Същност обаче трябва да поясня, че те не са създадени за парфюмиране на хора, а за тренировки на космонавтите.

Идеята на разработването на тези непознати за голяма част от човечеството миризми не е на споменатата компания, за да печели пари. Тя е по инициатива на NASA. Тяхна е поръчката към Пиърс е да направи аромат, който да прилича на този в Космоса или на Луната и да се използва за тренинги на космонавтите. На Стийв са му трябвали 4 години, за да направи първата си част и още мисля една година за втората.

Тъй като няма как да се диша в Космоса, защото няма кислород, няма как там да се усети миризма. Парфюмните есенции отразяват момента на сваляне на шлема при прибиране в совалката. Смята се, че там ароматът е много специфичен и много от астронавтите не могат да го опишат, дори им става лошо.

Ако искате и вие да се сдобиете с парфюмите, то вижте в ebay дали все още се продават на търг. И от личен опит – не пръскайте у дома с тях, защото са много силни и траят около една седмица. А ароматът наистина е непознат за нашите сетива.

Google+ Comments