Най-скъпата музика за филми

Музика и филми – не могат едни без други. Аз например винаги, когато гледам филмова продукция, усещам емоциите още по-силно чрез музикалното оформление. Тъй като обаче има навлизането на двете изкуства едно в друго, то

Музика и филми – не могат едни без други. Аз например винаги, когато гледам филмова продукция, усещам емоциите още по-силно чрез музикалното оформление. Тъй като обаче има навлизането на двете изкуства едно в друго, то замисляли ли сте се дали това е свързано с доплащане при създаването? Все пак говорим за интелектуална собственост.

Днес в блога ще ви споделя за най-скъпия саундтрак в историята на киното. За него разбрах случайно от тиктокъра Даниел Уол, който повдигна темата. Първо ще ви оставя малко време да помислите и после ще ви издам и победителите. Запишете предположението си на листче и чак тогава продължете да четете.

Аз наистина се опитах да се замисля коя мелодия най-често съм срещал във филмите. В главата ми идват предположения за Mozart и няколко рок парчета. Явно все пак съм нацелил една от тематиките, защото песента е „Thunderstrike” на най-големите в хардрока – AC/DC.

За да може това феноменално парче да се синхронизира във филмова продукция, трябва да се заплатят половин милион долара. Еха, огромна сума! Само за сравнение – в бранша за купуване на правата на музика се плащат около 15 до 60 хил. долара. След тези данни, определено сумата става още по-внушителна.

Сега ви споделям и линк към песента, ако все пак сте забравили защо качествената музика струва скъпо:
https://www.youtube.com/watch?v=v2AC41dglnM&ab_channel=acdcVEVO

Google+ Comments