За работещите хора с интернет

Интернет е неизменна част от живота ни и няма смисъл да ви убеждавам в това. Особено пък тези, чиято работа е пряко свързана с него. За тях е необходимо винаги да имат добро покритие и

Интернет е неизменна част от живота ни и няма смисъл да ви убеждавам в това. Особено пък тези, чиято работа е пряко свързана с него. За тях е необходимо винаги да имат добро покритие и бързината му да е на ниво. Докато единият фактор зависи от услугите на мобилния оператор, то другият е повлиян от правилния избор на устройство.

За всички вас, на които им трябва интернет и добър телефон, събрах няколко предложения, даващи най-доброто. Може би възможностите няма да ви изненадат толкова, но пък може и да привлека вниманието ви. Само да подчертая, че написаните данни няма да са съвсем мои съждения, а ще се обосноват и на база проучванията на тестовата и изследователска компания Ookla.

Оказа се, че смартфонът с най-бърз интернет е Samsung Galaxy Z Fold 4. Неговите параметри за сваляне са 147.25 Mbps, а за качване на данни започват от 13.95 Mbps. Аз също съм привърженик на макара и мисля, че наистина няма да имате проблеми, но и цената за инвестицията в него не е никак малка.

На второ място, за моя изненада, се нарежда една ненашумял смартфон на пазара. Това е Google Pixel 7 Pro. Неговите данни се доближават до тези на Samsung, като тук за теглене имаме 137.11 Mbps, а за качване – 15.3 Mbps. Спрямо цената си, мисля, че съотношението е добро.

Третото място е изненадващо за мен, защото си мислих, че ще е първо. Това е на Apple с iPhone 14 Pro Max. Неговите показатели са 133.84 Mbps за сваляне на данни и около 15.5 Mbps за качването им. Погледнато реално, не е кой знае какво спрямо другите модели, но е факт, че са по-ниски скоростите на предаване на информация. Обаче аз като защитник на марката ще кажа, че това се компенсира и от софтуера.

Google+ Comments