България – там, където история и красота се срещат

През годините България е била дом на цивилизации като траки, славяни, римляни, византийци, прабългари и отомани, заради стратегическата си позиция в югоизточна Европа. Като че ли тя все още не е популярна туристическа дестинация, въпреки

През годините България е била дом на цивилизации като траки, славяни, римляни, византийци, прабългари и отомани, заради стратегическата си позиция в югоизточна Европа. Като че ли тя все още не е популярна туристическа дестинация, въпреки красотите и историята, която може да предложи.

17-BulgariaТериторията, на която се намира днешна България, е пълна с културно наследство. Страната ни е пресечна точка на обичаи, запазени поколения наред, силни традиции и открояваща се автентичност на границата между европейското и ориенталското. Музеите ни гордо показват реликви от времето на траките, обитавали нашите земи в праисторическия период – архитектурните им постижения са истински шедьовър.

Пловдив е градът, до който пътувам по работа всеки път с удоволствие. Историята му е над 6000-годишна като се смята за най-древния в Европа и сред най-старите в цял свят. Представяте ли си какво съкровище имаме в пределите на страната си. Някога той е бил част от Османската, Византийската и Римската империя и всички те са оставили следа тук в лицето на аквадукти, древни театри, одеони и джамии.

Както знаете, често ми се налага да пътувам из страната. Нагледала съм се на какви ли не живописни гледки, докато карам, спиращи дъха направо. С нашите вечни гори, стоически планини, огледални езера и криволичещи реки просто нямаме равни. Имаме си и моренце, където намираме прохлада през жежките летни дни. Зимата имаме достатъчно ски-курорти, където да бъдем по-близо до природата и чистия планински въздух.

Красива си ни е родината, няма какво да се лъжем. Толкова природни дадености, събрани в едно, си има. Хайде, сваляйте обувките и да тръгваме боси по някоя зелена поляна 🙂

Google+ Comments