Да бъдеш господар на себе си

Януари е един от най-бавно минаващите месеци, в които имаме много изпитания. Трябва да се справим със зануления ни след празниците бюджет. Необходимо е да изтърпим и залезите в 16:00 часа. Задължително трябва да си

Януари е един от най-бавно минаващите месеци, в които имаме много изпитания. Трябва да се справим със зануления ни след празниците бюджет. Необходимо е да изтърпим и залезите в 16:00 часа. Задължително трябва да си поставим цели и да проявим характер, за да ги постигнем. И в тази връзка може ли да се превърнем в господари на себе си?

Въпросът не е обвързан със започване на нов бизнес или промяна в работен аспект. Иска ми се да се обърнем малко към себе си и да се запитаме какви хора сме. Какво и дали изобщо искаме да променим нещо в себе си? Аз ще ви поставя задача, която отново ще бъде оформена под формата на въпрос – може ли да контролирате мислите, чувствата и делата си?

Но това не става само с желание. Нужни са много качества, отговорности и ситуации, в които да ги проявите и които да ви научат. Аз имам свое виждане за този процес и с радост, но и доза страх, го споделям в блога.

Моята тайна се крив в това да превърна себе си в господар на всичко, което е в мен или зависи от мен. За да звучи по-просто – да открия учителя във вътрешното Аз. Процесът зависи от разумността и съчувствието, които ние наричаме съвест. Въпреки че е субективно за всеки човек, то трябва да се научим да се вслушваме в тях, за да изпълняваме правилно нещата.

Тогава вече започва трансформацията. В този момент на разбира на себе си не отричаш грешките си, не обвиняваш другите, а само благославяш и търсиш мир и хармония. Така започва извисяването, което си личи във все аспект от живота.

А вие готови ли сте да направите нещо различно този януари? За мен този текст е поставяне на нетипично начало. Дано да е за добро. Успешна година, която да е осмислена и здрава!

Google+ Comments