Има какво да правим и под карантина

Животът е непредвидим и изпитания дебнат отвсякъде. Едно от тях е и стоенето под карантина. Да, не можем да излизаме, трябва да преустановим и социалните си контакти, но има толкова много начини, с които да

Животът е непредвидим и изпитания дебнат отвсякъде. Едно от тях е и стоенето под карантина. Да, не можем да излизаме, трябва да преустановим и социалните си контакти, но има толкова много начини, с които да уплътним времето си вкъщи и да ни бъде приятно. Погледнете на карантината като на време за себе си и за семейството. Време, което да оползотворите и да направите всички онези неща, които все отлагахте.

Като начало можете да организирате една семейна виртуална екскурзия. Лесно е. Само с няколко клика ще пътувате безплатно и безопасно навсякъде, а възможностите на Google Earth са безброй много.

Обърнете внимание и на добрите стари книги. Оставете интересните сюжети да ви погълнат и пренесат във вълшебния си свят. Стойностната литература никога не излиза от мода и е чудесен начин да обогатите общата си култура.

Времето вкъщи е добра предпоставка за домашно приготвена храна. Научете някоя нова рецепта и се впуснете в кулинарно приключение. Включете и семейството. Готвенето заедно може да бъде и забавно, пък после да му мисли този, който ще чисти кухнята.

Разбира се, след хубавата храна следват и малко упражнения. YouTube е пълен с видеа за домашни тренировки, подходящи и за начинаещи, и за специалисти. Препоръчителни са лицеви опори, коремни преси, пилатес, йога, клекове.

Настолните игри също са подходящо забавление за цялото семейство. Някои изискват повече време, но сега го имате в изобилие. Извадете старото „Монополи“ или „Не се сърди човече“, пъзелите, а защо не и конзолите за FIFA.

Сега е моментът да се усъвършенствате, като надградите уменията си или придобиете нови такива. Има достатъчно онлайн курсове за изучаване на чужди езици например, като някои от тях са и безплатни. Възползвайте се от всяка възможност и извадете само положителни дивиденти от ситуацията.

Google+ Comments