Email или писмо?

Накратко – всеки може да пише мейл. Трудното е да напишеш писмо. Защо? Забравили сме, че в мрежата има редактори, които следят за правописа, дават възможност да се върнеш, да изтриеш, да вмъкваш в текста

Накратко – всеки може да пише мейл. Трудното е да напишеш писмо.

Thank you!Защо? Забравили сме, че в мрежата има редактори, които следят за правописа, дават възможност да се върнеш, да изтриеш, да вмъкваш в текста и винаги параграфите изглеждат отлично. Ръкописното писмо обаче няма автоматично подравняване и ако си сбъркал някъде и искаш да добавиш дума или израз трябва да задраскаш, да пишеш над изписаното. След това резултатът не е никак красив. Ще трябва да пренапишеш цялото писмо отново.

Мейлът е основно текст и рядко носи някаква емоция. В мейлът може да се добави снимка или линк към видео. Можеш да изпратиш много послания по този интерактивен начин, наистина, но все пак личният елемент го няма.

Писмото е написано с твоя собствен почерк. Специално си избрал химикал и хартия. Добавил си символ в някой ъгъл, аромат, емоция, която личи по наклона на буквите.

В бизнес общуването винаги изпратеният подарък с лично написана картичка се смята за по-силен жест на внимание. В личния живот изпращаме емотикони и пишем в чатове – нормално, но писмо на ръка с пожелание или картичка с няколко красиви думи – безценно.

Но колко хора пишат днес писма? А вие?

Google+ Comments