Живот OFFline или ONline?

Едва ли има някой, който да няма профил във Фейсбук или в някоя друга социална или видео платформа? Мисля, че рядко сред нас се намират такива. Но дори и да нямат профил или да не

Едва ли има някой, който да няма профил във Фейсбук или в някоя друга социална или видео платформа? Мисля, че рядко сред нас се намират такива. Но дори и да нямат профил или да не са активни откъм публикуване, то и те преглеждат информация ежедневно, играят на игри или друго. Това е част от живота ни онлайн.

Онлайн живеят сякаш наистина онези, които държат да оповестят за някое тяхно ново събитие в живота им, за това къде са били и с кого са се забавлявали. Те избират да демонстрират активност за мнозинството, отколкото да живеят наистина. При това ОФлайн.

Ако вие сте готови да ме опровергаете и да ми кажете, че наистина живеете повече в действителността, отколкото в инетрнет, тогава ми отговорете на следните въпроси:

  1. Кога за последно отидохте някъде и не се тагнахте, че сте на това място?
  2. Кога за последно направихте публикация, която описва настроението ви?
  3. Кога последно прекарахте ден без да отваряте социалната мрежа?
  4. Можете ли да прекарате вечер, без интернет?

i-want-my-life-backАко отговорите на тези въпроси с НЕ, то тогава вашият живот е по-ориентиран онлайн, отколкото офлан. Това е истината. Тя не е нещо, което да ни плаши или притеснява. Все пак такъв е модерният ни свят, но по мое мнение, ние не трябва да забравяме, че отдавайки се прекомерно на такива източници на забавление забравяме да се оглеждаме повече около нас, забравяме да общуваме с ближните си, развиваме егоизъм и апатия към света. Смятам, че за да водим един наистина удовлетворяващ живот е добре да сме по-свързани със самия живот като цяло и да избягваме пристрастията на съвременното ежедневие. Особено такива, без които можем.

Google+ Comments